BESTEL ONLINE

Domino's Franchise   Veelgestelde vragen

 

 

Veel gestelde vragen


Moet ik mijn eigen locatie en inrichting regelen?
Nee, dit hoeft niet. Domino’s heeft een team van mensen die gespecialiseerd is in het scouten van locaties en het voeren van de onderhandelingen. Wij zorgen ook voor het ontwerpen en inrichten van het pand en natuurlijk het operationeel maken van nieuwe winkels. Als startende Domino’s franchisenemer mag je rekenen op de ondersteuning van dit team.

Hoe snel mag ik een tweede Domino’s winkel openen?
Normaal gesproken mag een nieuwe franchisenemer op zijn vroegst na 6 maanden een tweede winkel openen. Dit doen we om er zeker van te zijn dat je voldoende ervaring hebt om aan de hoge operationele eisen van meerdere winkels te kunnen voldoen.

Kan ik tijdens mijn franchisecontract mijn winkel verkopen?
Ja, dat kan, zolang Domino’s hier mee akkoord gaat.

Wat is de duur van een franchise contract?
Het initiële contract (SFA) wordt afgesloten voor een periode van 10 jaar. Deze kan worden verlengd met een eenzelfde periode van 10 jaar.

Welke operationele ondersteuning mag ik als nieuwe franchisenemer verwachten?
Elke nieuwe franchisenemer krijgt een Franchise Consultant toegewezen. Deze professionele en ervaren consultant helpt met zoeken en opleiden van nieuw personeel, geeft marketing ondersteuning, helpt met product controle, prijzen en alle overige operationele zaken.

Welke training mag ik verwachten?
Elke franchisenemer krijgt 8 à 10 weken operationele training in een vestiging aangeboden. Dit is een combinatie van praktijk training en theoretische lessen.

Heb ik catering/horeca of retail ervaring nodig?
De meeste succesvolle franchisenemers zijn ondernemende eigenaren, die zelf de handen uit de mouwen willen steken en die uitstekende management kwaliteiten bezitten. Onze ervaring leert echter ook dat zowel horeca-ervaring als ervaring in de detailhandel van zeer toegevoegde waarde kan zijn.

Hoeveel werknemers werken er gemiddeld per vestiging?
Een gemiddelde Domino’s vestiging heeft ongeveer 25 medewerkers in dienst, waarvan de meeste op oproepbasis werken.

Hoe is de levering van de ingrediënten geregeld?
Domino’s Pizza heeft een eigen productie- en distributiecentrum in Gorinchem (Nederland). Twee keer per week wordt een winkel bevoorraad. Wegens onze groei zal ons distributiecentrum binnenkort verhuizen naar een groter centrum in Nieuwegein.

Wat is de gemiddelde tijd die ik nodig heb om mijn aanloopverliezen weg te werken?
Een winkel met gemiddelde omzetcijfers mag verwachten dat de aanloopverliezen binnen 3 jaar zijn opgelost, mits er geen leningen zijn.

Hoe kan ik een Domino’s Pizza winkel financieren?
Via een bancaire financiering.