BESTEL ONLINE

Ons verhaal

 

Domino’s toen en nu

We openden de eerste vestiging in 1991. Nu zijn we marktleider met meer dan 130 vestigingen, die samen miljoenen(!) pizza’s per jaar maken. We hebben de afgelopen jaren goed naar jullie geluisterd. We hebben onze menu’s uitgebreid met vegetarische en veganistische gerechten en met heerlijke bijgerechten als kippenvleugels en ijskoude Thick Shakes. Bovendien hebben we je het veel makkelijker gemaakt om jouw favoriete pizza te bestellen via de site of bestelapps. Dankzij onze GPS-tracker en Order Anywhere weet onze bezorger je altijd te vinden.

Duurzaam ondernemen

Bij Domino’s willen we eerlijke pizza’s maken. We werken daarom met 100% vers deeg, verse groenten en de lekkerste ingrediënten tegen een eerlijke prijs. Naast goede pizza’s en andere lekkere gerechten, vinden we het net zo belangrijk om goed te zijn voor onze mensen. We bieden hen een fijne werkplek, waarin iedereen dezelfde kansen krijgt om door te groeien. We willen goed zijn én goed doen voor onze omgeving waar onze winkels zich bevinden en oog hebben voor mens, dier en milieu. Iedere dag dagen we ons zelf uit om het beste uit ons zelf te halen. Voor ons zelf en voor een betere wereld.

OUR FOOD


Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je eet. Daarom leggen we graag uit wat je van onze pizza’s mag verwachten:
• We maken de saus van alleen de beste, verse tomaten.
• De kaas maken we van smeuïge Mozzarella.
• Al onze groenten zijn vers.
• Ons deeg bevat geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong.
• Het vlees op onze pizza’s komt uitsluitend van leveranciers die het welzijn van dieren respecteren.

Meer weten over Our Food? klik hier

Naast pizza’s hebben we nog meer lekkere gerechten op het menu. Denk aan hot sandwiches, kippenvleugels en natuurlijk onze Thick Shakes gemaakt van 100% roomijs. Ons menu verandert regelmatig. In de testkeuken ontwikkelt onze eigen chef regelmatig nieuwe pizza’s en andere producten. Iedere drie maanden vind je daarom weer nieuwe smaken op het menu.

OUR ENVIRONMENT


Goed voor het milieu

Met ruim 125 vestigingen in België zit er altijd wel een Domino’s in de buurt. Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met onze lokale omgeving en het milieu. Daarom bezorgen we zoveel mogelijk met elektrische voertuigen: dit doen we op een E-bike of E-Scooter. Vanaf 2020 kopen we alleen nog maar elektrische voertuigen. De benzinescooters verdwijnen dus op den duur helemaal. Een groot voordeel van elektrische voertuigen: ze maken veel minder lawaai. Zo bieden ze ons een leuke, veilige en actieve manier om onze pizza’s te bezorgen.

Je pizzadoos bij het oud papier

Onze pizzadoosjes zijn gemaakt van speciaal karton en vrij van PFAS (chemicaliën die je in veel voedselverpakkingen tegenkomt). Ze mogen gewoon bij het oud papier. Gooi wel eerst eventuele pizzarestanten in de groene bak.

Goed voor dieren
Wij gaan respectvol om met mensen, ons milieu en met dieren. Dat vragen we ook van onze leveranciers. Zij tekenen allemaal voor de ‘five freedoms’ zoals de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) die heeft opgesteld:
1. Vrij van honger en dorst: dieren hebben vrije toegang tot schoon drinkwater en voeding.
2. Vrij van ongemak: ze hebben een regulier dag- en nachtritme.
3. Vrij van pijn, letsel en ziekte: ze krijgen geen groei-stimulerende middelen en antibiotica.
4. Vrije ruimte: ze krijgen voldoende bewegingsvrijheid, zodat ze zich normaal kunnen gedragen.
5. Vrij van pijn en stress

 

Bij-vriendelijk

Wij doen mee aan het partnership Connect Bike. Voor elke fiets die wij afnemen, zaaien zij op een veld zo groot als een tennisbaan heel veel bij-vriendelijke planten, bomen en bloemen. Zo helpt Domino’s het woon- en leefklimaat in grootstedelijke gebieden te verbeteren en bijensterfte terug te dringen.


Better Chicken Commitment

Goed voor dieren

Of je nu wel of niet kiest voor vlees op je pizza, we vinden het belangrijk dat dieren een goed leven hebben gehad. Daarom zet Domino’s zich in om betere welzijnsnormen voor dieren op te stellen. Om dit te realiseren, sloten we in 2020 een Europees partnership met Compassion In World Farming (CIWF). Samen met CIWF zetten we ons nu én de komende jaren in om het welzijn van kippen, varkens, runderen en vis te verbeteren.

 

Better Chicken Commitment

In 2020 sloot Domino’s België zich aan bij het Better Chicken Commitment. Met het ondertekenen van het Chicken Commitment, streeft Domino’s naar betere welzijnsnormen voor kippen. Lees hier meer over het Better Chicken Commitment en hier meer over hoe Domino's zich hiervoor gaat inzetten. 

 

Domino’s Pork Commitment

In mei 2022 kondigt Domino’s haar hogere welzijnsnormen voor varkens en zeugen aan. Met het Domino’s Pork Commitment zetten we een volgende stap in ons streven naar betere welzijnsnormen voor alle vlees- en visingrediënten die we op ons menu hebben staan. In tegenstelling tot het Better Chicken Commitment, bestaat er tot nu toe geen Europese welzijnsnorm voor varkens en zeugen. Met dit initiatief hoopt Domino's andere belanghebbenden en bedrijven te inspireren dit voorbeeld te volgen. 

 

Egg commitment

Domino’s streeft er naar om enkel eieren te gebruiken van kippen met vrije uitloop. Dit commitment houdt in:

  •  vanaf 2022 voor verse hele eieren;
  • vanaf 2025 voor producten op basis van eieren (desserts, sauzen, enz.).

OUR PEOPLE

 

Bij Domino’s België werken 10.000 mensen. Werken bij Domino’s voelt als één grote familie. Dat zeggen wij niet zelf. Dat zeggen onze collega’s. 90% van onze franchisenemers is begonnen als pizzamaker of bezorger. Dat zegt alles over de kansen die wij onze mensen bieden. Wij zijn “one team” met “one goal”: jou blij maken met lekkere, verse pizza’s. En we zoeken regelmatig mensen om ons daarbij te helpen. Dus zoek je een leuke baan in een van onze winkels of op ons hoofdkantoor? Klik dan hier.


Veiligheid voorop

De veiligheid van onze bezorgers staat bij ons op nummer 1. Al onze bezorgers zijn minimaal 16 jaar oud. Ze hebben heel weinig contant geld op zak. Steeds meer winkels zijn cash free. Dat is wel zo veilig voor onze mensen en voor jou.