BESTEL ONLINE

.

 

 

 

Let’s talk about our food

Als je weet wat je eet, smaakt het beter. Daarom laten we je graag zien waar onze ingrediënten vandaan komen en hoe onze pizza’s worden gemaakt. Van het verse deegbolletje tot jouw favoriete pizza. Lees smakelijk!

Met de hand gemaakt

Het deeg van Domino’s wordt iedere dag vers gemaakt in onze eigen deegmakerij in Nieuwegein. Vervolgens leveren we dit 2 keer per week aan onze winkels. Lekker deeg heeft tijd nodig om te rijzen. Dit duurt zo’n 48 uur. Vanaf dan is het bolletje perfect om een verse pizzabodem van te maken. Met de hand maken onze getrainde pizzamakers hier een smakelijke bodem van.  

Wist je dit al?
- In Nieuwegein maken we per dag maar liefst 120.000 deegbolletjes
- Doordat we het deeg altijd minstens 48 uur laten rijzen, wordt de pizzabodem lekker luchtig
- Stretchen de vakterm is die we gebruiken voor het maken van een pizzabodem

 

Verse, zongerijpte tomaten

Onze tomatensaus is gemaakt van zongerijpte tomaten. We voegen daar onze eigen kruidenmix aan toe.  En we houden van puur. Daarom bevat onze tomatensaus geen kleur, geur- of smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen.

Leuk weetje: tomatensaus op een pizza doen lijkt simpel, maar dat is het niet. Het is echt vakwerk. Om te beginnen moet je de juiste druk op de lepel zetten. En dan maak je, vanuit het midden, steeds grotere rondjes naar de buitenkant toe.

Puur, vers en zo lekker

Die smakelijke, smeuïge kaas op je pizza? Dat is onze mozzarella uit Ierland. Liever een veganistische variant? Je kunt bij ons ook kiezen voor vegan kaas. Deze veganistische versie wordt gemaakt door Bedda.

Verse groenten

Wij zijn dol op verse, eerlijke en vooral lekkere groenten. We kopen onze groenten al jarenlang in via dezelfde partij: HAK Fresh in Den Bosch.

De tomaten die je op onze pizza’s vindt, zijn van een heel speciaal ras. Ze hebben namelijk extra veel smaak en bevatten heel weinig water. Daardoor blijft de tomaat ook na verhitten in de oven mooi van textuur.  

 

De groenten die we gebruiken op onze pizza’s, komen zoveel mogelijk uit Nederland. Wanneer het hier te koud wordt, komen bijvoorbeeld de tomaten en de paprika’s uit Spanje. We doen altijd ons best, om zo lokaal mogelijk in te kopen. De groenten zijn daarmee niet alleen verser, het is nog duurzamer ook.

 

We blijven steeds zoeken naar ingrediënten die nog beter smaken. Daarom zijn onze Jalapeño-pepers nu nog pittiger en is onze ananas lekker zoet.

 

 

Eerlijke toppings

Wij vinden kwaliteit en smaak ontzettend belangrijk, maar het eten van een pizza moet vooral heel lekker zijn en is pure verwennerij. Daarom hebben we in de afgelopen jaren gewerkt aan het verwijderen van kunstmatige kleur-smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Het grootste deel van ons menu is inmiddels vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. En daar zijn we trots op. Natuurlijk blijven we ook kijken hoe het nog beter kan.  


Verder werken we aan het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. Dit doen we in samenwerking met het CWIF*. In 2020 tekenden we het Better Chicken Commitment** en in 2022 introduceerden we het Domino’s Pork Commitment.

*meer info op ciwf.nl
** meer info op betterchickencommitment.com