Domino’s Pizza, Coca-Cola Europacific Partners en Fost Plus slaan de handen ineen tegen zwerfvuil

Een schone leefomgeving voor iedereen. Dat is het gemeenschappelijke doel van Domino’s Pizza, Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) en Fost Plus. Op donderdag 5 oktober ruimden zij gezamenlijk meer dan duizend stuks zwerfafval van de straat in Antwerpen. Met behulp van de De Click-App zamelden zij genoeg punten in om meer dan zestig bomen te planten.

Groepsfoto cleanup .png
  • png

Samen voor een schone leefomgeving

Marc Peeraer, van Domino’s Pizza vertelt: ‘’Domino’s heeft vestigingen in heel België. We vinden het belangrijk dat we de leefomgeving rondom onze vestigingen schoon en opgeruimd houden. Zo kunnen pizzadozen bijvoorbeeld worden weggegooid bij het oud papier. Maar ook buiten onze vestigingen gaan we de samenwerking aan met partners. Vandaag trappen we onze samenwerking met CCEP en Fost Plus af met een gezamenlijke clean up.’’  

Anke Ceulemans van Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) kan deze samenwerking alleen maar toejuichen: “Verpakkingsafval is een groot probleem en we willen bij Coca-Cola graag ons steentje bijdragen tot een wereld zonder afval. We werken hard aan onze doelstellingen voor een wereld met minder en slimmere drankverpakkingen en gaan voor een circulaire economie. Onze PET-verpakkingen zijn al 100% gemaakt van recycleerbaar materiaal en voor iedere verpakking die we verkopen, zullen we er tegen 2030 eentje inzamelen en recycleren. Samen met onze partners willen we hier het verschil maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit het begin is van een héle reeks initiatieven die we samen rond verpakkingsafval zullen opzetten.”

Actiefoto Clean up.jpg
  • jpg

De Click-App
Met de gezamenlijke cleanup werd tevens de De Click-App extra in de spotlights gezet bij werknemers van Domino’s Pizza en CCEP. Dit is een applicatie die is ontwikkeld door Fost Plus. De intentie is dat medewerkers van beide bedrijven vaker gebruik gaan maken van de De Click-App, om zich zo nog meer in te zetten voor een schone leefomgeving.

De Click betrekt iedereen actief bij de strijd tegen zwerfvuil door hen te belonen voor verantwoord gedrag. Met behulp van de smartphone-app kunnen gebruikers Circular UCoins verdienen telkens wanneer ze hun eigen afval of opgeraapt zwerfvuil correct weggooien. De verzamelde punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen bij lokale handelaars of nationale partners, wat duurzame afvalbeheerpraktijken op lange termijn stimuleert. In het geval van Domino’s en CCEP, worden de punten ingezet voor het planten van bomen. 

Linda Vandevenne, projectmanager van de Click vertelt: “De Click-App is een belangrijke stap naar een schoner milieu in België. Wij geloven erin om iedereen actief te betrekken in de strijd tegen zwerfvuil en verantwoordelijk gedrag te belonen. De gezamenlijke schoonmaakactie van vandaag met Domino's Pizza en CCEP markeert het begin van een spannende samenwerking en we kijken uit naar verdere inspanningen te creëren.”

Team voor Domino's.png
  • png

Toekomstplannen
De gezamenlijke clean up van vandaag betrof een aftrap van de samenwerking tussen de drie partijen. De komende periode gaat Domino’s niet alleen medewerkers van haar hoofdkantoor, maar ook franchisees en consumenten in heel België stimuleren om gebruik te maken van de De Click-App en informeren over hoe afval te sorteren. Ook CCEP gaat door met het organiseren van cleanups binnen hun eigen De Click-App community. Tot slot kijken de partijen gezamenlijk naar de verdere aanpak van het recycleren van verpakkingsmaterialen. Zo zijn de pizzadozen van Domino’s volledig gemaakt van papier en bevatten deze geen plastic coating. Alle PET-verpakkingen van CCEP zijn 100% gemaakt uit gerecycleerd materiaal en zijn 100% recycleerbaar (met uitzondering van dop en label). Onlangs verwijderden ze ook alle plastic handle lifts van de multipack verpakkingen.

Over Domino’s
Domino’s heeft wereldwijd ruim 18.000 vestigingen in meer dan 89 landen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza België maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE).

De winkels van Domino’s België bevinden zich in verschillende gemeentes, winkelcentra, dorpen en steden, waar zij trots onderdeel van zijn. Daarbij is oog en respect voor de omgeving, andere ondernemers en buurtbewoners van groot belang. Het tegengaan van zwerfvuil is daarom een belangrijke pijler voor Domino’s België.

Over Fost Plus
Fost Plus vzw staat in voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Door organisatie, financiering en communicatie geven wij een concrete invulling aan de circulaire verpakkingseconomie. Zo recycleren we jaarlijks 95% van de huishoudelijke verpakkingen op de markt, dankzij een efficiënte inzameling van glas, papier-karton en PMD.  

Verpakkingsbeheer is resoluut geëvolueerd naar duurzaam materialenbeheer. We werken daarvoor nauw samen met alle betrokken partijen: bedrijven, federaties, overheden, intercommunales, inzamel-, sorteer- en recyclagepartners en de burgers. Fost Plus werd in 1994 opgericht onder impuls van de industrie en de handel en is actief in heel België, via de drie gewesten. Door aan te sluiten bij het collectieve systeem van Fost Plus dragen verpakkende bedrijven bij aan het realiseren van de ambitieuze Belgische en Europese recyclagedoelstellingen. www.fostplus.be  

Over Coca Cola Europacific Partners

Coca-Cola Europacific Partners België is een toonaangevend bedrijf in consumptiegoederen en onderdeel van 's werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola-bottelaar. Coca-Cola is meer dan 95 jaar actief in België en investeert continu in een lokale productie, distributie en verkoop. Zich blijvend aanpassen aan de actuele marktomgeving en veranderende consumenten- en klantenvragen staan daarbij centraal. Naast drie productievestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine, heeft Coca-Cola Europacific Partners in België vijf distributiecentra/cross docks (in Gent, Antwerpen, Borgloon, Heppignies en Chaudfontaine) en een hoofdkantoor in Anderlecht. Eind 2022 werkten ruim 2100 medewerkers in België bij Coca-Cola Europacific Partners. Lees meer over de merken en de activiteiten achter Coca-Cola in België op www.coca-cola.be

Over Domino's Belgium

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza België maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisie, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Domino's Belgium nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL