Domino’s start als eerste quick service restaurant met Nutri-Score in België

Keten zet volledig in op transparantie en het maken van bewuste keuze

Domino’s deelt vandaag in haar trendreport de meest actuele ontwikkelingen en trends voor 2022. Daarin vermeldt de keten het eerste quick service restaurant in België te zijn dat sinds deze maand gebruik maakt van Nutri-Score. De keten wil consumenten helpen bij het maken van een bewuste keuze.

Zowel in de winkels als online wordt per gerecht duidelijk onder welk Nutri-Score label het gerecht valt. Het groene label (A) is de meest verantwoorde keuze binnen de categorie. De producten met score E hebben de minst gunstige samenstelling en een donkeroranje kleur. De start met Nutri-Score is onderdeel van de weg die Domino’s is ingeslagen om consumenten meer transparantie en variatie te bieden. Zo breidde Domino’s begin dit jaar haar menu uit met een A label pizza als ook meer vegetarsiche en veganistische opties.

Afbeelding Nutri-Score Belgie.jpg
  • jpg

Marianne Kemps van Domino’s vertelt: “Wij realiseren ons dat pizza nooit echt gezond zal worden, maar er vallen wel genoeg bewuste(re) keuzes te maken. We willen consumenten helpen om binnen een gevarieerd menu, met voor ieder wat wils een keuze te kunnen maken. Nutri Score helpt daarbij. We hechten er veel waarde aan om consumenten hier zo goed mogelijk in begeleiden.”

 

Clean up the menu

Marianne vervolgt: “Naast de introductie van Nutri Score, is er ook hard gewerkt aan verwijderen van toegevoegde kleur-smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Onder de noemer ‘clean up the menu’ is inmiddels meer dan 85% van ons menu al clean. Ons streven is dat dit 100% is aan het einde van 2022.”

Trendreport

Lees hier het gehele Trendreport:

Favicon for dominosmagazines.maglr.com Domino's: Trendreport 2022  dominosmagazines.maglr.com

Over Domino's Belgium

Domino’s heeft wereldwijd ruim 20.000 vestigingen in meer dan 89 landen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza België maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisie, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Domino's Belgium nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL