Domino’s introduceert veganistisch alternatief voor populaire Pizza Pepperoni

Geen (of minder) vlees eten is sinds vandaag weer iets leuker en makkelijker geworden. De beroemde en zeer geliefde Pepperoni pizza van Domino’s is vanaf vandaag ook verkrijgbaar als veganistische en vegetarische variant. In samenwerking met de Vegetarische Slager is een van de populairste pizza’s (top 3) nu ook verkrijgbaar met veganistische stukjes Pepperoni onder de naam: Vegeroni. De pizza is verkrijgbaar met vegan kaas of mozzarella. Naast de Pizza Vegeroni en Pizza Vegan Vegeroni breidt Domino’s het menu verder uit met Vegan Crunchy Chicken en een Vegeroni Cheesybread.

UGC P1 2022 IMG_1669.jpg
  • jpg

Minder vlees

Voor wie geen of minder vlees wil eten zijn de Pizza Vegan Vegeroni en de Pizza Vegeroni hét perfecte alternatief. Het alternatief op de Pizza Pepperoni is ontwikkeld tijdens een intensieve samenwerking tussen de Vegetarische Slager en het team van Domino’s onder leiding van Tyla Robinson, Lead Innovation Chef.

De Pepperoni is een van de populairste pizza’s bij Domino’s. Het was voor ons een logische stap om een veganistische variant te ontwikkelen. Hiervoor zijn we de keuken ingedoken met de Vegetarische Slager, die de echte vleesliefhebbers laat ervaren dat zij niets hoeven te missen. De Vegeroni is heerlijk kruidig van smaak, heeft een stevige bite en is bijna niet te onderscheiden van de vleesvariant. Dat is precies wat we met de Vegeroni willen: een smaaksensatie die gelijkwaardig is aan onze Pepperoni pizza, maar dan zonder vlees. Tyla Robinson, Lead Innovation Chef Domino's 

Ontdek de verschillen

De reden dat veel mensen nog vlees eten, is vanwege de smaak en structuur. Vegeroni is een alternatief dat niet onder doet voor de originele Pepperoni. Op het eerste gezicht zijn er bijna geen verschillen waar te nemen tussen de plakjes Pepperoni en Vegeroni. Toch zijn er wel degelijk verschillen te vinden. Zo zijn de plakjes Vegeroni niet alleen 100% plantbased, maar ook een bron van vezels (5.3 gram per 100 gram) en 58% lager in calorieën in vergelijking met de originele plakjes Pepperoni.

UGC P1 2022 IMG_1697.jpg
  • jpg

Over Domino's Belgium

Domino’s heeft wereldwijd ruim 18.000 vestigingen in meer dan 89 landen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza België maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Singapore, Cambodja, Maleisie, Frankrijk, Japan, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Domino's Belgium nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL