Domino’s Pizza Enterprises groeit naar 3000 winkels en creëert 8500 nieuwe banen

Domino’s Pizza Enterprises publiceert haar jaarcijfers juli 2020- juni 2021 

HIGHLIGHTS

 •  Network sales: +14.6% to $3.74b
 •  Online sales: +21.5% to $2.93b
 •  285 nieuwe winkels DPE. Stijging van +10.7%
 •  8500 nieuwe banen 
 •  129 nieuwe winkels in Europa waarvan 45 in de Benelux, 38 in Frankrijk, 40 in Duitsland en 6 in  Denemarken
 • Domino's for Good: Domino's zetten stappen in haar ESG beleid en publiceert duurzaamheidsrapport
 • Domino's tekent EU partnership met CIWF en ondertekend het Better Chicken Commitment 

Highlights 2021-2022:

 • Nieuw record aan winkelopeningen verwacht in EU
 • Verdere ontwikkeling van Domino’s For Good beleid
 • Investeren in verdere optimalisatie van eigen digitale platformen
 • Investeren in personeel en creëren banen

Berchem, 18 augustus 2021 - Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s Pizza België publiceerde vandaag haar jaarcijfers. In Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken) groeide de omzet van het netwerk naar +23.0%, tot €921.5m. Alle landen laten een positief resultaat zien, geleid door een sterke groei in Duitsland dankzij twee overnames en een record aan winkelopeningen (+40). EU EBIT groeide met +48.3%, tot €55.2m.

Werkgelegenheid

André ten Wolde, CEO Europa is enorm trots op de prestaties die alle franchisenemers en teamleden tijdens Covid-19 hebben neergezet. Ten Wolde: “Ik ben nog altijd enorm trots om onderdeel te zijn van dit bedrijf dat al meer dan 60 jaar ervaring heeft in maaltijdbezorging. Ondanks Covid-19 en dat er nu veel meer aanbieders zijn dan toen, kunnen we met recht spreken dat we nog steeds dé delivery expert zijn.”

De voornaamste reden voor de succesvolle groei, dankt Ten Wolde aan de mogelijkheid die de keten biedt aan medewerkers om zichzelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Hij vervolgt: “We vinden het belangrijk om medewerkers ongeacht achtergrond of opleiding de kans te bieden om ondernemer te worden. Zij kennen de Domino’s ‘way of working’ als geen ander en we zien hen daarom graag doorgroeien. Diverse interne opleidingsprogramma’s helpen daarbij.”

Domino’s Pizza België  

Ook in België bereikte Domino’s Pizza een aantal belangrijke mijlpalen in het realiseren van haar groei ambitie. Ringo Joannes, CEO België en Luxemburg: “We hebben in het afgelopen jaar 20 winkels geopend. Deze groei hebben we mede weten te realiseren dankzij een sterk franchisenetwerk, waarin bestaande franchisenemers de kans kregen hun eigen netwerk uit te breiden. Bovendien openden 8 nieuwe franchisenemers hun eerste Domino’s winkel.”

Domino’s for Good

Naast de publicatie van haar jaarcijfers heeft Domino's Pizza Enterprises ook haar eerste duurzaamheidsverslag gepubliceerd. De inspanningen van het bedrijf op het gebied van Environment, Social en Governance (ESG) worden samengevat onder het Domino's For Good programma, dat onder andere ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid omvat.

*Note voor de redactie

Het volledige persbericht met daarin de jaarcijfers vindt u terug in de bijlage. U vindt het jaarverslag hier. Het duurzaamheidsverslag is hier te lezen.

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Domino's Belgium nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL