BESTEL ONLINE

Nutri Score

NUTRI SCORE

Domino’s Pizza België is een pilot gestart met Nutri Score. Nutri Score is een voedselkeuze logo dat jou helpt om producten uit dezelfde categorie gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Zo kun je in één oogopslag zien welk product een gezondere keuze is.
Nutri Score is ontwikkeld door Franse wetenschappers en wordt momenteel ingevoerd in verschillende Europese landen waaronder in België (Health.belgium, 2019)

Kies zelf hoe gezond jouw pizza is
We vinden het belangrijk om je te helpen in het maken van een bewuste keuze. Met deze pilot onderzoeken we in hoeverre het toevoegen van Nutri Score op onze producten voor jou een meerwaarde biedt. De Nutri Score per product kun je online vinden op ons menu- en op de productpagina. Producten met label A is de meest gezonde optie. Score E is voor producten met de minst gunstige samenstelling en heeft een rode kleur.


Berekening Nutri Score
Nutri Score is ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. Een product krijgt pluspunten voor ‘goede’ ingrediënten zoals eiwitten, vezels, groente, fruit, peulvruchten en noten. Een product krijgt minpunten voor ‘slechte’ ingrediënten zoals suikers, verzadigd vet en zout.
Plus componenten, kunnen negatieve componenten compenseren. Aan de hand van de totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E. Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling binnen de productgroep. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E.
(Health.belgium, 2019) (Health.belgium, 2019)