BESTEL ONLINE
Bezorgen
Of

Afhalen

Nieuws & media Van pizzabakker tot CEO

Van pizzabakker tot CEO


Deze week opent Domino’s Pizza maar liefst 5 nieuwe vestigingen in Nederland. Deze vestigingen worden allemaal geopend door ondernemers die ooit in de winkel begonnen, als pizzabakker of pizzakoerier. Dat is de kracht van Domino’s Pizza, waar de grootste groei van binnenuit komt. Maar liefst 60% van de huidige franchisenemers begon ooit in een winkel. Voor de een is het de eerste winkel die hij opent, maar de andere vestigingen die deze week open gaan zijn van ondernemers die al een aantal vestigingen hebben. Het afgelopen financieel jaar (van juli t/m juni) werden er 25 vestigingen geopend in Nederland. Aan het einde van deze week zitten we op 170 vestigingen in Nederland. Het plan is nog steeds om door te groeien naar een netwerk van minimaal 300 vestigingen. En daar zijn franchisenemers voor nodig. Succesvolle, ambitieuze managers die al bij Domino’s werken of enthousiaste “nieuwkomers”.

Neem Matthijs Vermeer, die de winkel in Krimpen aan den Ijssel opent. Hij begon ruim 13 jaar geleden als pizzabakker bij Domino’s Pizza in Delft. Naast zijn studie Commerciële Economie bleef hij altijd bij Domino’s Pizza werken. Hij werd assistent manager en vervolgens manager van de vestiging in Delft. Hij wilde wat met zijn studie doen en vond een baan bij een leasemaatschappij, maar zijn pizzahart bleef kloppen en in 2010 kwam hij weer terug bij Domino’s pizza, als regiomanager. Het was nooit zijn droom een eigen winkel te beginnen, totdat hij eind 2014 als operations manager aan de slag ging voor de Corporate Stores. Toen de mogelijkheid zich voordeed in Krimpen aan den Ijssel te beginnen, twijfelde hij geen moment. Nu Matthijs zijn eigen winkel heeft, kan hij niet wachten om aan de slag te gaan.

“Ik heb altijd op hoog niveau gekorfbald, een echte teamsport. Het werken in de winkel is ook een teamsport, iets dat ik heel belangrijk vind. Met het team bereiden en bezorgen we de lekkerste pizza’s. Het is elke dag weer een wedstrijd. Ik wil er het beste uithalen en het beste uit mijn team halen. Het leukste vind ik dat het zo snel en direct is. Het contact met de klanten en direct feedback krijgen op het product of de service die we leveren. Mijn ambitie is de komende jaren door te groeien naar 5 vestigingen. Mijn favoriete pizza? Absoluut de BBQ Mixed Grill, maar ik stel ook nog wel eens mijn eigen pizza samen en dan wordt het een four cheese met pepperoni en tonijn, een echte aanrader”.

Van buurjongens naar businesspartners
De vrienden Herman Derkx en Peter Rooijakkers groeiden samen op. Ze lagen bij elkaar in de box als buurjongens en werden vrienden toen ze wat ouder werden. Het was dan ook logisch dat zij samen een aantal Domino’s Pizza vestigingen openden. De vestiging in Rosmalen, die op 27 juni open gaat, is alweer hun zesde.

Herman viert daarnaast zijn 20 jarig jubileum dit jaar. In 1995 begon hij als 16 jarige bij Domino’s Pizza Eindhoven als pizzakoerier. Na 3 jaar werd hij assistent bedrijfsleider en weer 3 jaar later bedrijfsleider. Hij deed dit altijd naast zijn studie Sociaal Cultureel Werk. Vanwege zijn studie probeerde hij twee maal ergens anders te werken, maar het tomatenbloed stroomt waar het niet gaan kan. De sfeer in de winkel en de rush van iedere dag maakten dat hij in 2013 definitief voor Domino’s Pizza koos. Hij kan zich helemaal vinden in de Amerikaanse Domino’s video ‘We’re not normal’ van 2006 waarin een stem stelt dat het niet normaal is om pepperoni slices in je slaap te tellen en te dromen van bezorgtijden. “Het allerleukste vind ik het contact met de jonge medewerkers. Ik ben door mijn toenmalige manager altijd gestimuleerd en dat doen wij nu ook met onze medewerkers. 14 medewerkers volgende de fast service opleiding aan de SVO vakopleiding. Daar ben ik heel erg trots op”.

Herman en Peter namen in januari 2013 de Domino’s Pizza vestiging in Oss over. In januari 2014 namen zij de twee Domino’s vestigingen in Den Bosch over. In datzelfde jaar openden ze een nieuwe vestiging in Boxtel. Domino’s Pizza Uden werd overgenomen in maart dit jaar en nu volgt dan de opening van een nieuwe vestiging in Rosmalen.

Peter begon in 1997 als 16 jarige als koerier bij Domino’s Pizza Eindhoven. Zijn carrière bij Domino’s verliep iets anders dan die van boezemvriend Herman. Hoewel hij werd opgeleid tot kok, heeft hij hier niet zijn beroep van gemaakt. Hij had diverse andere banen. Totdat een grap in de kroeg met Herman uitliep tot het serieuze plan samen een Domino’s Pizza vestiging te openen. In juni 2013 keerde hij terug bij Domino’s. Hij liep “stage” om goed beslagen ten ijs te komen bij de overname van de Den Bosch vestigingen in januari 2014. Het leukste vindt hij de afwisseling. “Geen dag is hetzelfde, je werkt iedere keer met andere mensen, maakt andere pizza’s, ontmoet andere klanten. Die afwisseling, daar houd ik van, evenals het werken met de jeugd. Ik steek veel tijd in de winkels en heb weinig vrije tijd, maar dat heb ik er heel graag voor over”.

Herman en Peter hebben de ambitie nog meer vestigingen te openen. Hoeveel weten ze niet. “In 2014 was onze ambitie om zeven vestigingen te hebben in 5 jaar tijd. We hebben er nu binnen een jaar al zes”, zegt Herman. Over hun favoriete pizza hoeven de mannen niet lang na te denken: de Supreme. Hoewel Herman dan toch de voorkeur geeft aan een Pan Pizza bodem.

Een echte familieband
Domino's Pizza lijkt voor buitenstaanders wel eens één grote familie. Franchisenemers Gijs van de Wiel en Maarten van Hamont zijn ook daadwerkelijk familie. De neven bezitten samen 5 vestigingen. De vestiging die ze in Breda Hoge Vucht openen, is hun zesde. Gijs werkt al ruim 14 jaar bij Domino’s Pizza. Hij begon in 2001 als bezorger in Tilburg en na anderhalf jaar ging hij verder als pizzabakker. Hij werd in 2005 assistent manager en vervolgens manager bij Domino’s Pizza in Breda. Op dat moment besloot hij dat hij graag zijn eigen winkel wilde. 3 jaar later, in 2008 was dat zover, toen kocht hij samen met Maarten Domino’s Pizza Breda Kesterenlaan. Een jaar daarna namen ze Breda Graaf Hendrik Plein over. In de jaren die daarop volgden namen ze Etten-Leur en Waalwijk over. In 2013 openden ze een nieuwe Domino’s Pizza vestiging in Dongen.

Het avontuur lonkte en in 2014 opende Gijs een vestiging in Frankfurt. Begin januari dit jaar kwam hij terug en nu opent hij met Maarten Breda Hoge Vucht. “Het leuke aan werken bij Domino’s Pizza vind ik het om mensen te motiveren. Het is fantastisch de mensen op de juiste plaats te zetten en die zien door te groeien binnen de organisatie. Het nadeel is dat ze ook wel eens zo hun grillen hebben, maar het is natuurlijk heel leuk om te zien hoe de vriendschap zich vormt en liefdes ontstaan”. Maarten begon iets later bij Domino’s Pizza, in 2003. Ook hij werkte in Tilburg en werkte zichtzelf op tot assistent manager en later manager. “Eind 2007 had ik de keuze om weer te gaan studeren of om franchisenemer te worden. Ik ben zo blij dat ik heb gekozen om franchisenemer te worden, het is de beste keuze die ik tot nu toe heb gemaakt. Vooral de diversiteit van de werkzaamheden, het werken met mensen en het contact met klanten en het netwerk in de regio vind ik super leuk”.

“Het succes van ondernemen is heel simpel”, zeggen beide mannen, en is ook ons advies aan toekomstige franchisenemers: lever altijd de beste service die je maar leveren kan, verlies geen enkele klant en werk hard volgens de standaarden. Dan volgt het succes”.  Welke pizza ze zelf het liefst eten? Voor Gijs is dit de Chicken Kebab en Maarten eet het liefst de Hot & Spicy.

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0003FF692951 - 172.16.0.102 - WEU]