BESTEL ONLINE
Bezorgen
Of

Afhalen

Domino’s opent eerste half jaar 2021 een record aan nieuwe winkels

Antwerpen, 18 februari 2021 – Als antwoord op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden, opent Domino’s België twintig nieuwe vestigingen in het eerste half jaar van 2021. Dit maakte de keten bekend tijdens de publicatie van haar halfjaarcijfers. Naast nieuwe vestigingen, zet de keten dit jaar ook in op meer variatie binnen haar menu en verdere verduurzaming van het bedrijf. 

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza The Netherlands waaronder België valt rapporteerde een sterke omzetgroei in het afgelopen halfjaar binnen Europa van  +13,8 % tot €435.7 m en een EBITDA van €27,2m (+18,2%). De sterke groei werd met name gedreven door een toename van het aantal bezorgbestellingen. 

Verschuiving bestelgedrag
Domino’s Pizza België zag door de invloed van corona een verschuiving in het bestelgedrag. Ringo Joannes, CEO België vertelt: “In vergelijking met andere Europese landen, kwam een groot deel (50%) van onze omzet voor corona uit afhaalbestellingen. Op dit moment is 80% van de online orders voor bezorging. Ook na corona zal het percentage bezorging hoog blijven. Daarom openen we record aantal winkels in de eerste helft van 2021.”
Met het openen van meerdere vestigingen in zowel nieuwe als bestaande gemeenten, verkleint Domino’s haar bezorggebieden. Ringo Joannes vervolgt: “onze gemiddelde bezorgtijd is 9 minuten vanaf het moment dat de pizza uit de oven komt. Met de komst van nieuwe vestigingen, kunnen we de bezorgtijd verder verkorten. En omdat afstanden korter zijn, kunnen we duurzamer en ook veiliger bezorgen.”


Duurzame groei
Inmiddels is Domino’s niet meer weg te denken uit het Belgische straatbeeld. De keten groeide sinds de jaren ’90 uit tot de grootste onafhankelijke maaltijdbezorger van het land. Alle bezorgers zijn bij de keten in dienst. Waar de strategie jarenlang lag op het neerzetten van een landelijk netwerk, heeft Domino’s de ambitie om zich meer in te zetten op duurzame groei van het bedrijf. Ringo vervolgt: “corona heeft ons extra doen beseffen dat het een voorrecht was om open te mogen blijven. Groei is belangrijk, maar belangrijker nog is het investeren in mens, milieu en maatschappij. Het komende jaar gaan we ons dan ook meer inzetten op duurzame initiatieven. Op dit moment is bijvoorbeeld 70% van onze bezorgingen elektrisch. En vanaf volgend jaar worden er geen brandstof voertuigen meer aangeschaft. Vanaf 2026 willen we 100% elektrisch bezorgen.”

Ook zette Domino’s stappen op het verbeteren van het welzijn van dieren. De keten tekende een Europees partnership met CIWF en het Better Chicken Commitment. Komend jaar breidt de keten haar menu uit met meer variatie en gezondere opties zoals salades en vegetarische pizza’s.
*het volledige persbericht met daarin de halfjaar cijfers vindt u terug in de bijlage.


Einde persbericht
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of persvragen kunt u contact opnemen met Marianne Kemps, PR manager Domino’s NL & BE, via marianne.kemps@dominos.be of telefoonnummer +31 (0)6 29 40 67 15.

Over Domino’s Pizza

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 17.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1994 gevestigd in België en heeft hier inmiddels 109 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 24 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.be

Domino's Pizza Enterprises Limited (DMP) is de grootste franchisenemer van Domino buiten de VS. Zij bezit de masterfranchiserechten op het merk en het netwerk van Domino's in Australië, Nieuw-Zeeland, België, Frankrijk, Nederland, Japan, Duitsland, Luxemburg en Denemarken. Vandaag heeft DMP een netwerk van meer dan 2.600 winkels. Ga voor meer informatie naar www.dominosinvestors.com.au
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

 

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0003FF691F32 - 172.16.0.7 - WEU]