BESTEL ONLINE
Bezorgen
Of

Afhalen

Domino's Nederland en België de motor voor het succes van Domino's Pizza Enterpirses

Moederorganisatie Domino’s Pizza Enterprises (DPE) publiceert haar volledige halfjaarresultaten.

 

Berchem – 21 februari 2019

 

Succes is te danken aan:

 • 1000 winkels in Europa:
 • Snelste bezorgtijd: 21 minuten
 • Product- en digitale innovaties: uitbreiding Vegan aanbod en Order Anywhere

 

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van  Domino’s pizza Nederland en België, publiceerde deze week haar halfjaar cijfers. De wereldwijde verkoop van (bezorg) maaltijden van Domino's Pizza Enterprises Ltd (ASX: DMP) steeg met + 14,6% tot $ 1,43 miljard.

In Europa groeide de netwerkverkoop + 17,4% tot € 349,9 miljoen 6 (+ 2,3% Same Store Sales). Bovendien bereikte Domino’s in Europa een aantal belangrijke winkelmijlpalen. In Nederland en België opende Domino’s het afgelopen half jaar vier winkels per maand. Een record. Inmiddels telt Domino’s in Europa 1000 winkels, waarvan 270 in Nederland en 73 in België.

Twee bestellingen per seconde
Naast de enorme groei in het aantal winkels, behaalde Domino’s een record in het aantal bestellingen. Binnen de gehele groep (DPE) verwerkte Domino’s 32,4 miljoen bestellingen. Dat komt neer op meer dan twee bestellingen per seconde. Domino’s Europa, en met name Nederland en België rapporteerden de sterkste groei binnen de groep. Misja Vroom, CEO Domino’s Nederland en België:  “we zijn de motor van het succes van Domino’s pizza in Europa en binnen Domino’s Pizza Enterprises. We openden een record aantal winkels, realiseerden de snelste bezorgtijden en waren het eerste land binnen de groep met 100% vegan deeg. Ik ben enorm trots op deze prestatie.”

Grootste bezorg-afhaalrestaurant 

Met 73 vestigingen is Domino’s Pizza in België hard op weg om de nummer 1 pizzaketen van het land te worden. Misja vervolgt: “dit jaar openen we nog eens 30 winkels in België en bereiken we de bijzondere mijlpaal van 100 winkels. We zijn hiermee de grootste maaltijdbezorger van België. Onze vers bereide pizza’s zijn enorm populair en daarom investeren we niet alleen in winkels, maar lanceren we deze zomer ook een prachtige innovatie die het in Nederland sinds de lancering al erg goed doet. Namelijk Order Anywhere. Pizzaliefhebbers kunnen met Order Anywhere hun pizza bestellen en laten bezorgen wanneer ze maar willen. In het park, vlakbij school of op het strand.”

Facts & Figures 2019

 • 73 winkels in België
 • 270 winkels in Nederland
 • Domino’s Benelux bakte ruim 20 miljoen pizza’s
 • De Margarita staat op nummer 1 als best verkochte pizza
 • 2019 opent Domino’s haar eerste winkel in Luxemburg
 • Alle pizza’s worden vers bereid. Het deeg is 100% puur.
 • Alle ingrediënten zijn vrij van kunstmatige van geur-kleur en smaakstoffen
 • In 2020 geen aanschaf meer van fossiele brandstofvoertuigen

Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1994 in België gevestigd en heeft hier inmiddels ruim 70 vestigingen. Als wereldwijde marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery-systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza België maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.be.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, 
marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0050F2FE570F - 172.16.0.65 - WEU]