BESTEL ONLINE

Nieuws & media Domino's Pizza opent 200winkel in de Benelux

Domino’s Pizza opent 200e winkel in de Benelux


Op maandag 18 mei opent Domino’s Pizza Benelux haar 200e winkel, aan de Achterom 99 in Dordrecht. De eerste winkel van Domino’s Pizza werd geopend in januari 1989, in Breda.

“Ik ben heel trots op alle mensen die zo hard werken om Domino’s Pizza in Nederland en België tot zo’n groot succes te maken”,  zegt André ten Wolde, sinds 2005 CEO van Domino’s Pizza Nederland en België.” De komende vijf tot zes jaar gaan we groeien naar een netwerk van minimaal 300 vestigingen in de Benelux. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn altijd nodig”, aldus de directeur.

Domino’s Pizza Nederland en België maken sinds 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Japan, België en Nederland. Ook voor DPE is het een enorme mijlpaal. Deze vestiging is de 1500e winkel van DPE.

Speciaal voor deze mijlpaal in Nederland, is Don Meij, Domino’s Pizza Enterprises Limited Group CEO en Managing Director, uit Australië overgekomen om de winkel officieel te openen: “we zijn heel trots om deze mijlpaal winkel hier te openen en we vieren het harde werken van alle Domino’s landen om dit te bereiken. De voortdurende groei van de organisatie is het bewijs dat klanten houden van Domino’s Pizza en de producten die we leveren. We voldoen aan de vraag van onze consument om meer winkels te openen zodat we optimaal binnen hun levensstijl passen en we maken het bestelproces zo makkelijk en leuk mogelijk”.

De nieuwe Domino’s Pizza vestiging aan de Achterom 99 in Dordrecht is de 166e winkel in Nederland.  Het is een centrumwinkel waar naast verse pizza’s ook pizzapunten worden verkocht. Niet alleen de winkelende consument wordt vanuit deze winkel bediend, maar ook de omwonenden in het verzorgingsgebied. Uniek aan deze winkel is dat het de eerste Domino’s Pizza winkel in Europa is die uitsluitend met elektrische fietsen bezorgt.

Domino’s Pizza Enterprises Limited publiceerde in februari 2015 haar half jaar resultaten. Een record in groei, dankzij digitale groei, productinnovaties en een sterke groei in het aantal geopende vestigingen. DPE rapporteerde een netto winst van $29,1m, ruim 44% hoger dan dezelfde periode vorig jaar.