BESTEL ONLINE

Nieuws & media Vlees pizza razend populair

Vlees pizza razend populair

Domino’s nieuwste BBQ Pizza range razend populair


 Tijdens deze zomer Fiesta periode eten wij vlees, veel vlees.

Van de drie net gelanceerde nieuwe BBQ pizza’s is de BBQ Meatlovers veruit de meest favoriete. Traditioneel leggen we vlees op de BBQ tijdens deze zonnige dagen, nu kiest Nederland voor vlees op zijn pizza. Ruim 9% van alle pizza’s op het menu van Domino’s Pizza is een BBQ Meatlovers Pizza. Deze pizza bestaat uit Hickory BBQ saus, 100% mozzarella, champignons, ham, gehakt, shoarma, varkensvleesreepjes en bacon. Opvallend is dat deze pizza momenteel meer wordt verkocht dan een traditionele Pepperoni pizza, die altijd in de top 3 staat.

De BBQ Fiesta range is gecreëerd door Domino’s nieuwe chef Emeline. Niet alleen de pizza’s, maar ook de nieuwe kip- en geitenkaas maaltijdsalades zette ze op het menu. Domino’s speelt dus in op het seizoen met lekkere, verse producten. Naast de BBQ Meatlovers, bestaat de range uit een BBQ Delight, met veel groente (ruim 3%) en een BBQ Smoking Hot (3%), die volgens kenners ook echt hot is.

Naast de menupizza’s kiezen veel Nederlanders ervoor een eigen pizza te creëren. Dit kan met Domino’s Pizza’s pizzachef. Bacon is het meest favoriete vlees (27%), gevolgd door beenham (24%). Verse tomaat is de favoriete groente (16%) en tomatensaus is altijd nog het meest populair (79%) als basissaus.

Nog meer interessante weetjes over wat Nederlanders kiezen:
- 73% van de gecreëerde pizza’s is een medium, slechts 2,4% maakt een XXL (40cm) via de tool en 1,5% creëert een Artisan
- 14,5% van de pizza’s is een Cheesy Crust, 7,2% bevat een hotdog in de rand
- 79% is een pizza met tomatensaus, 12% met bbq saus en 9% met crème fraîche
- Het meest populaire vlees is bacon (27%), gevolgd door beenham (24%) en kip (21%)
- Verse tomaat is de meest favoriete groente (16%), gevolgd door paprika (9%)

De BBQ Fiesta pizza’s zijn tot en met 23 augustus verkrijgbaar. Dan komt Domino’s Pizza weer met nieuwe pizza’s op het menu.