BESTEL ONLINE
Bezorgen
Of

Afhalen

DOMINO’S PIZZA ENTERPRISES (DPE) PUBLICEERT HAAR JAARLIJKSE RESULTATEN

Domino’s Nederland en België zorgen samen met Duitsland voor sterkste groei binnen de groep.

 Gorinchem, 22 augustus 2019 - Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland en België, publiceerde deze week haar jaarcijfers. Binnen Europa behaalde de pizzaketen nieuwe records. De netwerkverkoop steeg met + 11.0% tot € 712.9 miljoen. Bovendien bereikte Domino’s in Europa de mijlpaal van + 1000 vestigingen. België opende een record aan nieuwe winkels. Vijfentwintig in totaal. In Nederland opende Domino’s 31 nieuwe winkels. In Duitsland converteerden 120 Hallo Pizza winkels naar Domino’s vestigingen. Domino’s telt inmiddels in Nederland 284 vestigingen. In België staat de teller op 87.

Eind dit jaar bereiken beide landen een nieuwe mijlpaal: Nederland viert haar 30 jaar bestaan met het verwelkomen van de 300e winkel. België verwacht einde van het jaar haar 100e winkel te openen, en is hiermee net zoals in Nederland marktleider.

 

Twee bestellingen per seconde

 

Binnen de gehele groep (DPE) verwerkte Domino’s meer dan 66 miljoen bestellingen. Dat komt neer op meer dan twee bestellingen per seconde. Misja Vroom, CEO Domino’s Nederland en België: “het gaat goed met Domino’s in de Benelux en in Europa. Ik ben trots op de groei in het aantal winkels en orders die we samen met onze franchisenemers hebben gerealiseerd. Daarnaast was er veel aandacht voor productinnovaties zoals de introductie van Thick Shakes die zorgden voor een groei in orders en omzet.”

 

 

Einde persbericht

Noot voor de redactie: Het volledige persbericht over de jaarcijfers vindt u terug in de bijlage. Via onderstaande link kunt u het annual report lezen: https://investors.dominos.com.au/ Voor meer informatie over Domino’s Benelux, kunt u contact opnemen met Marianne Kemps PR manager Domino’s NL & BE, marianne.kemps@dominos.nl of telefoonnummer 06 29 40 67 15

Onderaan het persbericht: dit persbericht is een verkorte versie van het originele persbericht van Domino’s Pizza Enterprise. Wilt u het volledige persbericht ontvangen, neem dan contact op met Marianne Kemps. Marianne.kemps@dominos.nl

Over Domino’s Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 16.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels 284 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 20 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza’s bezorgen. Domino’s Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino’s Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Monaco, Frankrijk, Japan, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Denemarken. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.

PublicWebsiteResponsive V1.0.0-(0.0.0.0) [RD0050F2E8D464 - 172.16.0.95 - WEU]