BESTEL ONLINE

Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

Bij Domino’s willen we eerlijke pizza’s maken. We werken daarom met 100% vers deeg, verse groenten en de lekkerste ingrediënten tegen een eerlijke prijs. Naast goede pizza’s en andere lekkere gerechten, vinden we het net zo belangrijk om goed te zijn voor onze mensen. We bieden hen een fijne werkplek, waarin iedereen dezelfde kansen krijgt om door te groeien. We willen goed zijn én goed doen voor onze omgeving waar onze winkels zich bevinden en oog hebben voor mens, dier en milieu. Iedere dag dagen we ons zelf uit om het beste uit ons zelf te halen. Voor ons zelf en voor een betere wereld. 

Ons eten
Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je eet. Daarom leggen we graag uit wat je van onze pizza’s mag verwachten:

• We maken de saus van alleen de beste, verse tomaten.
• De kaas maken we van smeuïge Mozzarella.
• Al onze groenten zijn vers.
• Ons deeg bevat geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong.
• Het vlees op onze pizza’s komt uitsluitend van leveranciers die het welzijn van dieren respecteren.

 

Naast pizza’s hebben we nog meer lekkere gerechten op het menu. Denk aan hot sandwiches, kippenvleugels en natuurlijk onze Thick Shakes gemaakt van 100% roomijs. Ons menu verandert regelmatig. In de testkeuken ontwikkelt onze eigen chef regelmatig nieuwe pizza’s en andere producten. Iedere drie maanden vind je daarom weer nieuwe smaken op het menu. 

100% puur
Domino’s hecht veel waarde aan de kwaliteit en voedingswaarden van haar producten. In de afgelopen jaren hebben we daarom ook flinke stappen gezet in ons ‘clean menubeleid’. We werken uitsluitend met verse groenten en ingrediënten die vrij zijn van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-kleur en smaakstoffen. Bovendien zijn we er trots op dat alle transvetten en palmolie uit onze producten zijn verwijderd.


Goed voor dieren
Wij gaan respectvol om met mensen, ons milieu en met dieren. Dat vragen we ook van onze leveranciers. Zij tekenen allemaal voor de ‘five freedoms’ zoals de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) die heeft opgesteld:

1. Vrij van honger en dorst: dieren hebben vrije toegang tot schoon drinkwater en voeding.
2. Vrij van ongemak: ze hebben een regulier dag- en nachtritme.
3. Vrij van pijn, letsel en ziekte: ze krijgen geen groei-stimulerende middelen en antibiotica.
4. Vrije ruimte: ze krijgen voldoende bewegingsvrijheid, zodat ze zich normaal kunnen gedragen.
5. Vrij van pijn en stress

Better Chicken Commitment
De komende jaren zetten we ons in om het welzijn van kippen (en andere vleesproducten) verder te verbeteren. In november 2020 sloten we een Europees partnership met Compassion In World Farming (CIWF). Ook tekenden we het Better Chicken Commitment. Alle Europese landen binnen de Domino’s Pizza Enterprise Group: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Denemarken sluiten zich hierbij aan. Met het ondertekenen van het Chicken Commitment, streeft Domino’s naar betere welzijnsnormen voor kippen. Lees hier meer over de European Chicken Commitment en hier meer over hoe Domino's zich hiervoor gaat inzetten.

Een dagje geen vlees?
Eet je geen vlees? Of wil je af en toe een dagje vlees overslaan? Domino’s heeft in de afgelopen jaren steeds meer vegetarische en veganistische pizza’s op het menu gezet. Zo kwam er in 2019 de eerste vegetarische kip pizza op het menu. Bovendien stel je met Pizzachef eenvoudig je eigen pizza samen.

 

Goed voor het milieu 
Met ruim 300 vestigingen in Nederland zit er altijd wel een Domino’s in de buurt. Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met onze lokale omgeving en het milieu. Daarom bezorgen we zoveel mogelijk met elektrische voertuigen: 70% van de ritten die we doen, doen we op een E-bike of E-Scooter. Vanaf 2020 kopen we alleen nog maar elektrische voertuigen. De benzinescooters verdwijnen dus op den duur helemaal. Een groot voordeel van elektrische voertuigen: ze maken veel minder lawaai. Zo bieden ze ons een leuke, veilige en actieve manier om onze pizza’s te bezorgen.

 

Je pizzadoos bij het oud papier
Onze pizzadoosjes zijn gemaakt van speciaal karton en vrij van PFAS (chemicaliën die je in veel voedselverpakkingen tegenkomt). Ze mogen gewoon bij het oud papier. Gooi wel eerst eventuele pizzarestanten in de groene bak.

Bij-vriendelijk
Wij doen mee aan het partnership Connect Bike. Voor elke fiets die wij afnemen, zaaien zij op een veld zo groot als een tennisbaan heel veel bij-vriendelijke planten, bomen en bloemen. Zo helpt Domino’s het woon- en leefklimaat in grootstedelijke gebieden te verbeteren en bijensterfte terug te dringen.

 

Gasvrij
Ons hoofdkantoor gebruikt geen aardgas. We gebruiken de warmte van de motoren van onze koel- en vriescellen om ons water mee te verwarmen. Met dat water reinigen we de deegtrays uit de winkels en verwarmen we onze kantoren. Deze manier om warmte te recyclen willen we ook in onze winkels gaan inzetten.

 

25% minder uitstoot
Onze logistieke afdeling zorgt voor het bevoorraden van onze winkels. Zij hebben in 2019 de uitstoot van onze vrachtwagens met 25% kunnen verlagen door de routes slimmer in te delen. Een deel van die vrachtwagens rijdt nu op LNG, oftewel Liquid Natural Gass. Dat is een vloeibaar gas dat het milieu minder belast dan andere fossiele brandstoffen. We werken nu aan een GPS-systeem. Daarmee gaan we de vrachtwagens die onze winkels bevoorraden, volgen. Zo kunnen we precies zien waar we de routes nog efficiënter kunnen maken en hoe we onze chauffeurs met de juiste adviezen nog zuiniger kunnen laten rijden.